maanantai 24. syyskuuta 2012

Korvapuustit

Tässä siis helppo ohje korvapuusteihin.

Taikina:
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
8-10 dl vehnäjauhoja
150 g voita/ margariinia
(1 rkl kardemummaa)

Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl kanelia

Ohje:

Kuumenna maito kattilassa reilusti kädenlämöiseksi (+42). Lisää maitoon muna, sokeri, suola sekä kardemumma. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista ja kaada seos maitoon. Lisää jauhoja vähitellen. Kun taikina on tarpeeksi kiinteä lisää huoneenlämpöinen voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi ja varmista, että se lähtee helposti sormista irti. Anna taikinan kohota liinan alla noin puolisen tuntia. 

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30x60 cm). Levitä päälle puolet sokerista ja voista. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta puolelta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 30 min. Lopuksi voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 min.

(C)pikku-kokki

Taste & Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti