keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Välimerellinen risotto

Tänään teki mieli jotain välimeren herkkua. Eli päädyin risottoon, josta tuli paellan tapainen. :)
Kriteerit olivat risottomainen, mereneläviä sekä tietenkin maukasta, joten päätin soittaa äidille (kuten kaikki 19-vuotiaat tekevät tiukan paikan tullen). Sieltä sain muutaman vinkin ja meidän yhteistyöllä syntyi tämmöinen resepti, eli täysin omista päistämme kehitelty ateria.

Näitä tarvitset:

öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
2 pientä porkkanaa
3 dl risottoriisiä
4-5 dl vettä
1-2 dl pakasteherneitä
1 sitruuna
muutama kirsikkatomaatti

Äyriäisiä makusi mukaan esim. katkaravut, simpukat, mustekala, tonnikala...
(Itse käytin Pirkka äyriäissekoitusta pakasteesta. Ks. kuva alhaalta.)

kasvisliemikuutio
paprikajauhe
suola
mustapippuri
(chilijauhe)

Tee näin:


  • Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla pannulla miedolla lämmöllä.
  • Lisää paprika, porkkanat ja riisi. Kuullota niin, että riisit muuttuvat läpikuultaviksi.
  • Kaada vesi pannulle ja laita kasvisliemikuutio joukkoon. Anna veden imeytyä melkein kokonaan ja tarkista riisien kypsyys.
  • Lisää nyt mausteet sekä puolikkaan sitruunan mehu.
  • Lisää herneet äyriäiset sekä pilkotut kirsikkatomaatit.
  • Leikkaa sitruunan toinen puolikas viipaleiksi ja tarjoile sitä risoton kanssa.
Tämä oli minun äyriäisvalintani!
Hyvää oli vaikkei vedä vertoja tuoreille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti