torstai 30. elokuuta 2012

Amerikkalainen hampurilaisateria!

Hampurilaisateria

Hampurilaiset:

hampurilaissämpylöitä
salaattia
tomaattia
cheddar-juustoa
ketsuppia
jauhelihapihvejä (alemman ohjeen mukaan tai kaupasta ostettuja)
+aineksia oman maun mukaan, kuten sipuli, hampurilaiskastike tms.

sekä ranskalaisia

Jauhelihapihvit:

naudan jauhelihaa
voita tai öljyä
suolaa
pippuria

Ohje:

Paista ensin ranskalaiset uunissa ja pidä sämpylöitäkin uunissa hetken aikaa niin, että niistä tulee rapeita. Pilko tomaatit ja asettele muutkin aineet pöytään.

Ota jauhelihaa paketista pieni pala ja pyöritä käsissä tiiviiksi palloksi. Hyvän kokoinen tulee, kun teet pallosta hieman tennispalloa pienemmän (Believe me!). Laita pallo joko kelmuun tai pakastepussiin ja litistä ERITTÄIN ohueksi, kuin lehtipihvi. Laita pihvit pakastimeen ja anna jäätyä ihan kalikaksi. Jos ei ehdi jäätyä ihan kokonaan, ei haittaa, mutta mitä enemmän jäässä se on, sitä parempi pihvistä tulee muodoltaan.

Kun pihvit ovat kerenneet jäätyä, kuumenna pannu kuumaksi.Paista pihvit yksi kerrallaan voissa tai öljyssä. Laita mausteita oman maun mukaan. 

Sitten vain kokoat hampurilaisen ja voilá!

"Tätä oli ihan kiva tehdä, vaikka pihvien paistamisessa meneekin aikaa. Ja paistaminen vaatii hyvän paistinpannun. Ja tästähän saa helpon ja nopean ruuan, jos ostaa kaupasta valmiita jauhelihapihvejä. Ruokajuomaksihan tähän sopii parhaiten aivan perinteinen Coca-Cola! Hyvää tulee ja voi tarjota myös vieraillekin. Sanon vain, että Amerikkalaisiin teemajuhliin olisi loistava ruoka!"

Taste & Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti