keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ensimmäinen tekeleeni

Valkosuklaalla kuorrutettu suklaakakku

Ohje:

3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl vanilliinisokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
3/4 dl maitoa
175 g voita tai margariinia
3/4 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Vatkaa munat ja maito eri kulhossa ja lisää seos kuivien aineiden sekaan.
3. Keitä vesi kattilassa ja lisää siihen rasva. Lisää kuuma vesi rasva seos joukkoon viimeisenä taikinaan.
4. Kun kakku on jäähtynyt hieman, sulata suklaa vesihauteessa* ja valuta kakun päälle käyttäen luovuuttasi. :)

Paista 175 asteessa n. 1 h ja kokeile välillä tikulla, onko kakku kypsä.

*Vesihaude tarkoittaa siis, että laitat kattilan pohjalle hieman vettä ja nostat levylle. Aseta kattilan päälle kuppi, joka on halkaisijaltaa isompi, kuin kattila, eli kulho ei mahdu kattilan sisään. Laita suklaa kulhoon kattilan päälle ja anna sulaa. Se siis toimii siten, että vesi alkaa kiehumaan (ei liikaa) ja höyry kuumentaa kulhon, jossa suklaa alkaa sulaa.


"Tää oli tosi hyvää, vaikka olin tehnyt ennenkin. Valkosuklaahan ei ole pakollinen ja on hyvää ilmankin, mutta ulkonäön kannalta on hyvä. Kannattaa tehdä tämä, vaikka vain itselle tai perheelle. Helppo on tehdä, mutta kestää aika kauan, joten ei mikään ihan pikainen leipomus. Kommentoikaa, jos kokeilitte kotona ja kertokaa, millaista oli. Hei hei!"

Taste & Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti