tiistai 8. tammikuuta 2013

Chocolate Cupcakes (15-20 kpl)

Cupcakes

Aineet:
120 g tummaa suklaata
2 1/3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
¼ dl piimää
½ dl vettä
2 1/3 dl sokeria
¼ dl rypsiöljyä
2 munaa
½ tl vaniljasokeria

Ohje:
1. Lämmitä uuni 175ºC. Levitä 15-20 muffinivuokaa pellille leivinpaperin päälle. (Mitä isompoa vuokia, sitä vähemmän tarvitsee.)

2. Sulata suklaa mikrossa kulhossa ensin noin 45 sek ja sekoita. Jos suklaa ei ole sulanut vielä lämmitä sitä kerrallaan 15 sekuntia ja sekoita niin kauan kuin siinä ei ole palasia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola pienessä kulhossa. Sekoita myös piimä ja vesi erikseen toisessa astiassa. Vatkaa sokeri, öljy, munat ja vaniljasokeri isossa kulhossa noin 2 min. Vatkaa suklaa sekaan. Vatkaa jauhoseos sokeriöljymunavaniljaseokseen vuorotellen piimävesiseoksen kanssa. Lusikoi valmis taikina vuokiin.

4. Paista uunissa 18-23 min. tai siihen asti, kun hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä 10 min pellillä ja siirrä sitten tarjoiluastialle jäähtymään.

Kuorrutus

Aineet:
120 g tummaa suklaata
n. 100 g pehmeätä voita
¼ tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria, tarvittaessa enemmän
(nonparelleja)

Ohje:
1. Sulata suklaa mikrossa kulhossa ensin noin 45 sek ja sekoita. Jos suklaa ei ole sulanut vielä lämmitä sitä kerrallaan 15 sekuntia ja sekoita niin kauan kuin siinä ei ole palasia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Vatkaa voi ja vaniljasokeri keskikosoisessa kulhossa, kunnes se on kevyttä ja kuohkeaa. Vatkaa sekaan sula suklaa, kunnes se on sekoittunut kokonaan. Vähitellen vatkaa tomusokeri mukaan. Jos kuorrute on liian paksua, lisää vähän maitoa, 1 tl kerrallaan.

3. Pursota tai levitä kuorrute muffinien päälle. Koristele makusi mukaan. :P



Taste & Enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti