tiistai 8. tammikuuta 2013

Kiinalainen teepannu

Ostin siis vihdoin haluamani kiinalaisen teepannun. Se on kokonaan valurautaa sihtiä lukuunottamatta. Punnitse & Säästä-kaupassa se maksoi 34,95€. Kodin Anttilassa samanlainen mustana oli 55€. Mielestäni aikas kallis pannuksi... Mutta onneksi sain halvemmalla ja hienomman värisen. :) 

Teepannuhan toimii niin, että ensin keitetään vesi kattilassa tai vedenkeittimessä. Sitten pannun sisälle sihtiin laitetaan 1-2 mitallista haudutusteetä ja kaadetaan kiehahtanut vesi sen läpi pannuun. Kansi päälle ja annetaan hautua teestä riippuen 3-5 min. (Yleensä teepussin kyljessä lukee aika.) Itselläni tuolla alla on teline, johon saa tuikun. Tuikun tehtävä on pitää tee kuumana koko ajan, muttei kuitenkaan kiehuvana.

Arvioita:

Erittäin ihana ostos. Luo aina tunnelmaa, kun on tuikku alla ja tee pöydässä. Aito kiinalainen tuntu, joten kannatan. Ainoat heikot asiat ovat nämä; vesi pitää aina keittää erikseen ja se on aika vaivalloista tehdä monen mutkan kautta, ja pannu pitää pestä SEKÄ kuivata joka käyttökerran jälkeen, ettei vaan pääse ruostumaan, kuten valuraudalla on tapana. Tee voi kyllä seistä monta tuntiakin, sillä sisällä on kuitenkin pinnoite, mutta pääasiassa se kannattaa pestä heti, kun tee on juotu. Mutta näistäkin huolimatta se on sen arvoista. : )



Taste & Enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti