maanantai 24. kesäkuuta 2013

Rahka-mustikkapiirakka

Pohja:
100 g suletattua voita/margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl maitoa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 3 dl mustikoita

Ohje:
Vatkaa muna, sokeri ja sula rasva. 
Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos sekaan.
Laita taikina jääkaappiin pariksi minuutiksi (helpompi käsitellä).
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja kaada vain 1 dl mustikoita sekaan.
Painele pohja voideltuun vuokaan vehnäjauhoja apuna käyttäen.
Laita loput 2 dl mustikoita pohjalle ja kaada täyteseos päälle.
Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla n. 40 min.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti